Снимки: ДарикМазилка от таван се откърти и падна на сантиметри от новородено и

...
Снимки: ДарикМазилка от таван се откърти и падна на сантиметри от новородено и
Коментари Харесай

Страховит инцидент в една от стаите на Родилното на смолянската болница

Снимки: Дарик

Мазилка от таван се откърти и падна на сантиметри от новородено и неговата майка. Инцидентът става през днешния ден, в късният следобяд в една от стаите на Родилно поделение на болничното заведение в Смолян. В същият миг в стаята са били 21-годишната родилка Ваня Табакова, момиченцето родено преди ден - Златка, бабата Сийка Масурска и една от медицинските сестри, осведоми Дарик. 

Усещайки, че пада нещо от тавана, милосърдната сестра се навела над бебето, което тъкмо в този миг е било на повивалника. Секунди преди този момент бабата видяла, че се рони тавана и таман се обърнала към здравната сестра с думите " Да не би да падне тавана " и парче от него рухнал на пода, сред болничното легло, детското креватче и шкафа с повивалника. 

За благополучие няма потърпевши при случая. Майката на бебето е в огромен стрес и отхвърли да разяснява, каквото и да е по случая. Бащата на новороденото - Александър Табаков, също не е на себе си.

" Не бях тук, обадиха ми се по телефона и ми споделиха за случилото се. Да чукаме на дърво, нищо не се случи, нека се вземат ограничения, с цел да не се случват сходни неща на други. Радвам се, че моето дете не е потърпевшо ", разяснява той.   Бабата Сийка също беше много смутена, само че описа за видяното от нея. " Стоя вътре, изясняват на щерка ми  по какъв начин да поставя памперси, видях че нещо капе, подвигнах главата и споделям на сестрата " Да не би инцидентно тавана да падне " и той падна. Безкрайно се изплашихме ", разяснява Масурска.

Като противен бе избран случая от шефа на МБАЛ " Д-р Братан Шукеров " доктор Марин Даракчиев. Той незабавно е свикал комисия, която да огледа ситуацията в родилния бранш, където се е случило рухването на мазилката.   " Много противен случай. Парче мазилка се е откъртило от тавана в една от болничните стаи и е паднала до детето, майката и детето са спокойни и не са потърпевши. Точно тази стая е ремонтирана преди десетина година и в нея е нямало забележими белези, че има такива индикации. Мазилката не е била напукана и няма, по какъв начин да се допусна, че ще падне. Назначил съм комисия, която ще обходи целият бранш и ще огледа обширно всичко и в случай че се постанова вземането на спомагателни ограничения, то такива ще има. До тогава въпросният бранш няма да се настаняват родилки ", безапелационен бе Д-р Марин Даракчиев. В останалата част на отделението е юридически ремонт преди четири години. В момента обаче, тъкмо над въпросният бранш на Родилно поделение тече ремонт, поради отделяне на конструкция за инвазивна кардиология.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР